[ad_1]

Lotte is geboren op 5 september 2022 en is de dochter van Suzan Spierings en Tom Cooijmans uit Den Dungen.

Burgemeester Looijen: “Het heeft even geduurd eer ik een bezoekje kon brengen aan onze 30.000e inwoner, maar het was het wachten meer dan waard. Wat een prachtig kindje. Ik wens Lotte en haar ouders nog heel veel gelukkige jaren in onze mooie gemeente.”

Burgemeester Looijen gaf Lotte en haar ouders naast een ingelijst geboortecertificaat een appelboom cadeau. “Vroeger plantten mensen een boom als er een kindje geboren werd. Die traditie houden we graag in ere. Voor Lotte hebben we een mooi appelboompje uitgezocht. Tegen de tijd dat er appels aan hangen is Lotte vast groot genoeg om ze te helpen plukken. Ik hoop dat Lotte net als haar appelboompje goed gaat wortelen in onze rijke gronden.”

Gemeenteraad

Inmiddels heeft Sint-Michielsgestel per 1 november 30.185 inwoners en lijkt de groei gestaag door te gaan. Het nieuwe inwoneraantal betekent iets voor de gemeenteraad. Het aantal raadsleden is afhankelijk van het aantal inwoners in een gemeente. Zo mogen gemeenten met 30.000 inwoners 23 raadsleden benoemen. Als Sint-Michielsgestel op 1 januari 2025 30.000 inwoners heeft mogen bij de gemeenteraadsverkiezing van 2026 inwoners niet 21 maar 23 raadsleden kiezen.

[ad_2]

Source link