Wekelijks is het programma te horen op lokaal 7 fm en wel op vrijdag tussen 18.00 uur en 20.00 uur. Deze 2 uren zijn Bjorn van der leest en Raymond van den Broek de presentatoren en verzorgen zij het programma “WEEKEND VOOR DE DEUR”, dit programma wat deel uit maakt van het vrijdagavond café bestaat eigenlijk uit 2 delen.
In het eerste uur zijn de programmamakers bezig met een muziek-battle  waarin  verschillende muzikale nummers met ee gelijkwaardig thema het tegen elkaar opnemen. In het tweede uur zijn er raar maar ware feitjes die afgewisseld worden met de daarbij passende muziek.  Ook in dat uur is Guido Smetsers te gast met zijn “keek op de week”. Hij geeft hierin zijn mening over een actuele gebeurtenis die deze week speelt.
Ook maken de radiomakers de nieuwe zevenklapper van de week bekend. Deze wordt wekelijks in dit programma gelanceerd en dagelijks bij Lokaal 7 ten gehore gebracht. Natuurlijk mag ook een kleine blik op het weer van komende dagen niet ontbreken.

In de afgelopen uitzendingen hebben Bjorn en Raymond in de aanloop naar de verkiezingen zich ook uitgesproken over de partijprogramma’s van verschillende politieke partijen. Tijdens de komende winterperiode zal hier ook extra aandacht aan worden gegeven. Dit alles wordt weer afwisselend met gevarieerde muziek zodat het weekend weer voor iedereen goed begint. Weekend voor de deur is elke vrijdagavond in het vrijdagavond café samen te beluisteren met het programma Driekleur.

Lokaal 7 FM is te beluisteren via de ether 107.4FM, via de website www.Lokaal7.nl en de Lokaal 7 app. Programma’s zijn terug te beluisteren via uitzending gemist op de website.