Elke woensdagavond om 21.00 presenteer ik bij de lokale omroep Lokaal 7 het radioprogramma Typisch Rene. Het is een programma met muziek uit de jaren 50 tot heden dat gericht is op de genres blues, country, folk, soul, pop, rock & roll, sixties en Neder-beat. Zelf zeg ik altijd dat het een programma is voor young en oldtimers maar als er een verzoeknummer aangevraagd wordt door een twintiger dan is dat voor mij toch weer het bewijs dat muziek van iedereen en van alle tijden is.                                                                                              Voor een radioprogramma is het noodzakelijk dat je de nodige voorbereidingen treft. Het is niet alleen “plaatjes draaien” maar ook de verhalen en de weetjes achter de plaat uitzoeken en die delen met je luisteraars. Veel genres uit verschillende decennia en muziek die je niet dagelijks op de radio hoort is wat het zo leuk en afwisselend maakt. Ik roep dan wel eens dat het net een muzikaal bord spaghetti is. Ik probeer de luisteraars te enthousiasmeren om ook zijn of haar verzoeknummer met het verhaal erachter in te sturen. Steeds vaker wordt ik benaderd door o.a. blues muzikanten en bands die een nieuw nummer of album gemaakt hebben. Dat gebeurde een paar weken geleden nog toen ik het debuutalbum van bluesband Freaks Out in mijn handen gedrukt kreeg. Ik kende deze band niet en zo leer je telkens weer nieuwe bands en muziek kennen en dat is wat ik graag met de luisteraars deel. Meer bekendheid en meer lokale luisteraars is waar we het voor doen.

Ik hoop dit jaar op een zaterdag een live-uitzending te kunnen maken vanuit het centrum van Sint Michielsgestel waar voorbijgangers dan hun verzoekplaat aan kunnen vragen en voor de radio willen vertellen waarom ze die plaat graag willen horen. Maar waar ook actuele lokale thema’s aan bod komen die onder de burgers leven en spelen. Binnenkort hoop ik hierover meer te kunnen mededelen.

Heb jij als muzikant of band een nieuw nummer of album dat Bluesy is, wil je een leuk verzoeknummer horen of heb je een muzikale tip dan hoor ik het graag. Maar je bent ook welkom in de studio als je een keer aanwezig wilt zijn bij mijn uitzending. Hiervoor kan je ook het emailadres Live@lokaal7.nl gebruiken of via Facebook, Rene Meinders. Lokaal 7 is er tenslotte voor en door de inwoners van de gemeente Sint-Michielsgestel.