Elke woensdagavond om 21.00 presenteer ik bij de lokale omroep Lokaal 7 het radioprogramma Typisch Rene. Het is een programma met muziek uit de jaren 50 tot heden dat gericht is op de genres blues, country, folk, soul, pop, rock & roll, sixties en Neder-beat. Zelf zeg ik altijd dat het een programma is voor young en oldtimers maar als er een verzoeknummer aangevraagd wordt door een twintiger dan is dat voor mij toch weer het bewijs dat muziek van iedereen en van alle tijden is.

Voor een radioprogramma is het noodzakelijk dat je de nodige voorbereidingen treft. Het is niet alleen “plaatjes draaien” maar ook de verhalen en de weetjes achter de plaat uitzoeken en die delen met je luisteraars. Veel genres uit verschillende decennia en muziek die je niet dagelijks op de radio hoort is wat het zo leuk en afwisselend maakt. Ik roep dan wel eens dat het net een muzikaal bord spaghetti is.   In het programma wordt ook aandacht geschonken aan plaatselijke muziekevenementen zoals het Hoge Stoep Blues en Rock festival of de door stichting De Gestelse Pomp georganiseerde vinylavond en de po(m)p quiz. Dit doe ik dan door muziek te draaien en informatie te geven over de bands of artiesten die bij die evenementen optreden. Op die manier probeer ik luisteraars te enthousiasmeren, te verbinden en op te warmen voor de bands/artiesten en het evenement.

In de toekomst wil ik meer aandacht schenken aan lokale bands en artiesten die deze genres muziek maken. Het doel is om meer bekendheid voor hen en voor Lokaal 7 te genereren want Sint-Michielsgestel barst uit zijn voegen van de muzikale talenten.

Bij deze doe ik dan ook een oproep aan organisatoren van muziekevenementen, optredens en aan lokale bands/artiesten om contact op te nemen. Dit kan je doen door een mail te sturen naar Live@lokaal7.nl t.a.v. Rene Meinders of via Facebook. Heb je nou een leuk verzoeknummer of een muzikale tip dan hoor ik het ook graag. Maar je bent zeker ook welkom in de studio als je een keer aanwezig wilt zijn bij een uitzending. Hiervoor kan je ook het emailadres Live@lokaal7.nl gebruiken of via Facebook, Rene Meinders. Lokaal 7 is er tenslotte voor en door de inwoners van de gemeente Sint-Michielsgestel.