“Rock’n’roll Greatest” is een radio-programma met muziek uit de jaren 50 en 60.

En dan de nadruk op Rock’n’roll uit die periode.

Elke week worden er de geschiedenis boeken bij gehaald, en worden de plaatjes aangevuld met nieuws-  en hit-feitjes uit die tijd.

Een vaste plek in de show, is ook gereserveerd voor het Album van de maand. Radiomakers Geert Ruijs en Pascal van der Lee trekken letterlijk nog elke week wat oude LP’s uit de platenkast. ,,Af en toe nog met een krasje of een tik, dat maakt deze muziek zeer bijzonder. Velen luisteraars reageren tijdens de uitzending hierop. Dit is ook het bewijs dat Rock’n’roll nog steeds springlevend is”, aldus Geert Ruijs. Ook verzoeknummers zijn volgens de radiomakers meer dan welkom. Bent u op zoek naar een vergeten plaatje uit de jaren 50 en 60 en wilt u dat graag op de radio horen? Dan kunt u contact opnemen via rocknrollgreatest@ziggo.nl. En mocht je  in een sixties of Rock’n’roll band spelen, dan ben je ook van harte welkom om te reageren. Wie weet wordt je uitgenodigd voor een leuk interview. Rock’n’roll Greatest  is te beluisteren op dinsdagavond tussen 19.00 uur en 21.00 uur maar wordt ook herhaald op woensdagochtend tussen 09.00 uur en 11.00 uur en op zaterdagavond tussen 22.00 uur en 00.00 uur.

Lokaal 7 FM is te beluisteren via de ether 107.4FM of digitaal via de website www.Lokaal7.nl Programma’s zijn terug te beluisteren via uitzending gemist op de website.

Techniek

Bij een omroep gaat het niet alleen om het maken van programma’s. De programma’s die gemaakt worden, moeten uiteindelijk ook bij de luisteraars terecht komen. Hier komen een aantal technische handelingen bij om de hoek kijken. De technische commissie van Lokaal 7 is hiervoor verantwoordelijk. Programma’s en opnames moeten gepland worden en er is een computer netwerk dat onderhouden moet worden. Wil jij wat meer hierover weten of kan je Lokaal 7 hierover informeren, mail dan naar radio@lokaal7.nl