In het radioprogramma “Efkus Dun Birrekoal” verrast Ton Mathijssen met steeds een wisselende site-kick luisteraars met de velen “wist je datjes” die de carnaval kent.  De radiomakers laten U kennismaken met velen zaken die zich voor en achter de schermen afspelen in dun Birrekoal en Meeanderdonk. Velen carnavaleske onderwerpen zullen  de revue weer passeren.  In de komende uitzending van dit seizoen op zondag 13 november zal gastpresentator Sander vd Brand o.a. aandacht besteden aan het 11-11 bal en jeugdprinsenstrijd welke plaatsvind in dit weekend. Ook brengen de programmamakers dit seizoen weer de kwis “5 godsgruwelijk moeilijke vragen aan”. Een bekende plaatsgenoot wordt hierin getoetst op zijn carnavalskennis.  Uiteraard krijgen de actualiteiten die er spelen in onze gemeente ook alle aandacht. Reageren voor of tijdens de uitzending kan naar carnaval@lokaal7.nl . Nieuwsgierig?  “Efkus dun Birrekoal” is elke zondag om 11.00 uur te beluisteren en te bekijken bij lokaal 7 ether FM 107.4, digitaal geluid/in beeld via lokaal7.nl en de Lokaal 7 app. Of volg ons via Facebook/efkusdunbirrekoal.

“Concert Carnavalesque”

Een unieke muzikale belevenis! Muziekvereniging TOG geeft in samenwerking met Stichting dun Blaouwun Beer en Lokaal 7 en verschillende artiesten op zaterdag 10 december en zondag 11 december twee uitvoeringen van het “Concert Carnavalesque”.

Ter ere van het 55-jarig bestaan van Dun Blaouwun Beer verzorgt TOG deze voorstelling die u meeneemt door de tijd en verschillende werelden om ons heen. Alles is gerelateerd aan carnaval maar zeker niet alleen carnaval! Een avond die alles heeft te bieden voor carnavalsvierders, maar ook zeker voor niet-carnavalsvierders die van goede muziek en een sfeervolle avond houden! Zaterdag 10 december (20.00 uur, staanplaatsen), Zondag 11 december (15.00 uur, deels zitten en deels staan). Kaartjes a 15 euro via www.durpsherd.nl. De bar is open tijdens de voorstelling. Na afloop is er een gezellige after-party met live-muziek van “Line-up”.