In januari 2020 zijn Daniël Scholten en Pepijn van Schaik gestart met het radioprogramma “Die Hangjeugt”. Het programma is elke donderdag van 18.00 uur tot 20.00 uur te beluisteren op lokaal 7. Deze uitzending wordt ook nog op zaterdag herhaald tussen 14.00 uur en 16.00 uur. ,,Die Hangjeugt is een programma vooral bedoeld voor jongeren, maar dat betekent niet dat ouderen niet mee mogen luisteren”, aldus Daniël Scholten. De hit-muziek is het meest gedraaide genre in het programma, maar daarnaast worden heel veel verschillende muziekstijlen gedraaid.

Zo komt er elke week een verrassingsplaat langs. Dit is een nummer welke net is uitgekomen en waarvan de radiomakers denken dat het een grote hit zal worden. Behalve de verrassingsplaat is er ook de nieuwsplaat. Bij dit onderdeel wordt een nummer gezocht welke past bij het nieuws van afgelopen week. Dit is elke week weer een uitdaging omdat vooraf niet bekend is wat voor een nieuws er langs komt. Als laatste is er de hi ha ho tijd: ,,Hierin draaien we elke week aan ons rad. Op het rad staan vier categorieën: de nummer één en nummer zeven van de top 25, hip hop en de laatste categorie is hardstyle. De categorie waar het rad op uit komt zullen we dan draaien, dus als er bijvoorbeeld nummer één van de top 25 uitkomt zullen wij de huidige nummer één draaien”. Ook hebben we een vakje met alles en als dat vakje gedraaid wordt zullen we alle categorieën draaien”, aldus Pepijn van Schaik. Dit jongerenprogramma kent ook een Instagram account: @die_hangjeugt. Daar wordt met regelmaat iets opgezet. Ook is er voor de luisteraars ruimte om daar vragen te stellen die weer in de show behandeld en beantwoord worden. Die Hangjeugt is donderdag te beluisteren van 18.00 uur tot 20.00 uur. Zaterdag is er een herhaling van 14.00 uur tot 16.00 uur.

 

Lokaal 7 FM is te beluisteren via de ether op 107.4 FM, via de website www.lokaal7.nl en de Lokaal 7 app. Programma’s zijn terug te beluisteren via uitzending gemist.

 

Op de foto: (links) Daniël (rechts) Pepijn