Al weer bijna 4 jaar zit Ad Leeyen uit Vinkel elke zaterdagmorgen paraat in de studio van Lokaal 7. Begonnen bij omroep Vladeracken presenteert hij nu al meer dan 25 jaar elke zaterdagmorgen het programma “De Wakkere Wekker”. Vanaf 7.00 uur melden de eerste luisteraars zich al om plaatjes aan te vragen. Vanuit Nistelrode is Willy van de Meulenreek meestal de eerste die verzoekjes indient via de app. Oud-collega Tonnie Roovers uit Nuland vraagt elke week weer een plaatje aan van een overleden artiest. Bouwvakkers werkend op de steiger vragen steevast weer om hun favoriete muziek. ,,Fijn dat er velen reacties komen. Door de vergrijzing zijn de meeste luisteraars wel de 40 gepasseerd maar dat is voor mij geen probleem. Ik vind de interactie met die luisteraar het mooiste wat er is. ,,Ik draai Brabantse hits tot stevige Rock, alles is mogelijk’’, aldus radiomaker Ad Leeyen. In het drie uur durende programma worden ook veel vinylplaten uit het archief van Ad gedraaid. Via internet en FM hoopt de radiomaker van “De Wakkere Wekker” nog velen jaren door te gaan. Logisch want de luisteraars komen uit velen hoeken van Brabant. Vanuit Den Dungen tot Esbeek, Nistelrode tot Berlicum en van Empel tot Den Bosch stemmen velen mensen af op het programma. De wakkere wekker is elke zaterdagmorgen te beluisteren van 7.00 tot 10.00 uur.

 

Een bakske koffie met…..

Elke zondagmorgen vanaf 10.00 uur kunt U luisteren naar het programma “een Bakske met”. Presentator Ton Mathijssen neemt in dit programma een  kijkje in het leven van een bekende of soms wat onbekendere inwoner uit de gemeente Sint-Michielsgestel. De luisteraars kunnen een uurtje meegenieten van velen verrassende verhalen over vroeger en nu. Zondag 17 maart ontvangt hij Mathilda Böstrom. Zij is lid van JBC ’t Dupke. Deze club staat op het punt Nederlands kampioen te worden en Europees te gaan spelen.

Lokaal 7 is te beluisteren via de ether FM 107.4, digitaal geluid/in beeld via lokaal7.nl, Lokaal 7 app. Of te volgen via Facebook. Alle programma’s zijn altijd terug te beluisteren via lokaal7.nl uitzending gemist.