Iedere woensdagavond tussen 22.00 uur en 23.00 uur kun je op Lokaal7 FM luisteren naar Caribisch Carrousel. Dit programma heeft als doelgroep de liefhebbers van Caribische muziek, maar van de meeste nummers die ik in Caribisch Carrousel draai, wordt iedereen wel volijk. Caribische klanken, van Salsa, Merengue en Bachata tot Reggae, Urban, Reggaeton en meer, alle genres komen regelmatig voorbij in dit programma. Natuurlijk ontbreken zeker de Cubaanse tradicionales, Son (Montuno), Bolero’s en de covers van bekende nummers niet.

Iedere maand zet ik een album in de spotlights, een album van de maand, en dat heet dan “Hotshot”. Dit album van de maand draai ik altijd rond het halve uur. Hiervoor kies ik een pas uitgekomen of soms ook een wat ouder album, dat het verdient om extra belicht te worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan re-releases van vinyl albums, dat gebeurt momenteel vaak. Ieder week draai ik van dit album 2 nummers, dus 8 tot 10 nummers van dit album komen die maand voorbij. Normaal gesproken gebeurt dat rond de uitgaansagenda voor die week.

Dit programma wordt ook bij onze collega-omroep HTR Radio uit de gemeente Heusden uitgezonden, en wel op donderdagavond tussen 23.00 en 24.00 uur. Op Lokaal7 kun je naar een herhaling van Caribisch Carrousel luisteren op de donderdagochtend tussen 09.00 uur en 10.00 uur en op zondagmiddag tussen 14.00 uur en 15.00 uur.

Mocht je tips hebben, of een verzoeknummer hebben voor dit programma, stuur dan een mail naar muziek@lokaal7.nl en er is een grote kans dat ik je verzoekje draai in de eerstvolgende uitzending. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld Colombiaanse of Braziliaanse muziek en andere Spaanstalige nummers.

Ik maak dit programma nu zo’n 10 jaar en hoop dat er nog vele uitzendingen mogen volgen, want mijn devies is: “Hoe meer Caribische muziek op de zender, hoe liever.” Luister dus, wat mij betreft, ieder woensdagavond tussen 22.00 en 23.00 uur naar Lokaal7 FM, of op donderdagavond tussen 23.00 uur en 24.00 uur op HTR Radio. Je kunt de uitzending ook tot 2 weken na de uitzenddatum terugluisteren via onze website, www.lokaal7.nl bij Uitzending Gemist.