In 1989 werd ik gevraagd door Jo van de Mosselaar, de oprichter van de lokale omroep Berlicum, een voorloper van lokaal7, om in zijn actualiteitenprogramma een kwartiertje met Nederlands cabaret kleinkunst te verzorgen.

Dit kwartiertje werd na enige jaren uitgebreid tot een eigen programma van een uur, dat inmiddels al eenmaal in de 14 dagen uitgezonden wordt. Voor het programma put ik uit mijn uitgebreide cabaretverzameling. Door het maken van het programma is de verzameling niet alleen een verzameling, maar deel je deze met de luisteraars van lokaal7 en al degenen die via internet mijn programma opzoeken.

Mijn cabaretselectie maak ik uit 120 jaar Nederlandstalig cabaret en kleinkunst.

Dat betekent dat u een nummer van Speenhoff gevolgd door een nummer van Jeroen Kant kunt horen.

Natuurlijk volg ik ook de actualiteit, hierbij valt het op hoe lang bepaalde nummers actueel blijven.

Oftewel we leven voortdurend met dezelfde items waarover we ons druk maken.

Daarnaast sta ik ook vaak stil bij wat in de theaters in onze omgeving en in het bijzonder Beneluxtheater in Berlicum, aan cabaret kleinkunst geprogrammeerd is. En draai iets van de aldaar optredende kleinkunstenaar of cabaretier.

De speellijst van mijn programma plaats ik mijn facebookpagina en is soms voor andere kleinkunstprogramma’s op de Hilversumse zenders, dan wel andere lokale zenders, een idee om ook een nummer of artiest die ik gekozen heb te draaien. Verder verzorg ik regelmatig voor gezelschappen een presentatie over cabaret kleinkunst. Want naast mijn beeld en geluid dragende verzameling heb ik ook nog een kleinkunstbibliotheek waar ik in mijn presentatie met beeld en geluid uit kan putten. Dat kan ik natuurlijk ook uit eigen ervaring van alle voorstellingen die ik de afgelopen 55 jaar gezien heb en in de komende jaren nog ga zien. Dus zou ik zeggen stem af op lokaal7 en op zondag 7 augustus ben ik er weer met een uurtje cabaret kleinkunst.

Lokaal7 FM is te beluisteren via de ether op 107.4 FM, via de website www.lokaal7.nl of de lokaal7 app. De programma’s zijn altijd terug te beluisteren via onze website bij uitzending gemist.

 

Op de foto: Ernest Nooij