Sinds velen jaren brengt Lokaal 7 het programma BMR. Radiomakers Bjorn en Martin doken jaren geleden voor het eerst de studio in om een uur durend programma te maken voor zichzelf. De werktitel was “lallen, kwallen en een goei stukske meziek”. Wat schetste hun verbazing na de uitzending? Ze kregen een mail van de programmastaf of er een vervolg op kon komen.

Na overleg met de programmastaf hebben de programmamakers toegezegd het programma te willen gaan maken, maar ze moesten wel denken aan een nieuwe programmanaam, want “lallen, kwallen en een goei stukske meziek” werd niet geschikt bevonden. Na een kortstondig overleg was de nieuwe naam “Studio BMR” een feit.

Studio BMR staat voor Studio Bjorn & Martin Radio.

Studio BMR is een wekelijks terugkerend programma voorzien van nieuws, roddels, onzin en achterklap maar dat vooral draait om goede muziek. Radio DJ’s Martin en Bjorn maken elke week een nieuw programma waarvan ze hopen dat de luisteraars er met net zoveel plezier naar luisteren dan dat zij het programma maken en samenstellen.

De muziek van het programma is van Nederlandstalig tot Hardrock en alles wat er tussen ligt. Het nieuws dat ze brengen ligt uiteen van actueel nieuws vaak met een kwinkslag naar nieuws dat iedereen aan het denken zet. ,,Hier koppelen we vaak een bijpassend stukje muziek aan.

Verder hebben we iedere week een muzikaal intermezzo dat begint met de zevenklapper van die week aangevuld met een Duitse plaat en daarna een plaat van de artiest die we op dat moment wekelijks laten voorbij komen”, aldus de radiomakers.

In het tweede deel van het programma kijken ze terug naar het nieuws dat actueel was op die datum in het verleden, ook hierbij proberen ze passende muziek bij te vinden.

Het uur vliegt iedere week weer voorbij. Luister ook eens naar het programma op zaterdag va 19.00 tot 20.00 uur en woesdagavond van 20.00 tot 21.00 uur.

Lokaal 7 FM is te beluisteren via de ether 107.4FM of digitaal via de website www.Lokaal7.nl en de Lokaal 7 app. Programma’s zijn terug te beluisteren via uitzending gemist op de website.

 

Op de foto; (l) Martin Nooijen, (r) Bjorn Kastelijn