door Gestel.nu

Willeke Alberti straalt bij Zonnebloem Den Dungen en Sint-Michielsgestel

Op dinsdag 24 januari bezorgde Willeke Alberti met een live-optreden in Litserborg alle deelnemers van Zonnebloem Den Dungen en Sint-Michielsgestel een onvergetelijke middag.
Zonnebloem Den Dungen had de mogelijkheid om via de Nationale Vereniging Zonnebloem in Breda mee te loten voor een optreden van deze populaire zangeres, die de Zonnebloem een warm hart toedraagt. Een initiatief dat wordt gesteund door de Nationale Postcode Loterij en door Willeke Alberti zelf via de Willeke Alberti Foundation.

Annelies van Vught (bestuurslid Zonnebloem Den Dungen) vertelt enthousiast: “Samen met afdeling Sint-Michielsgestel werd de afspraak gemaakt dat beide afdelingen zich zouden aanmelden voor het optreden en als één van de twee zou worden ingeloot, dat dan beide afdelingen mochten genieten van deze kans.” En zo geschiedde: Den Dungen werd ingeloot en Sint-Michielsgestel deelde mee in de pret.

Willeke Alberti zingt voor Zonnebloemleden en -vrijwilligers uit Gestel en Den Dungen (foto Netty van Bijnen)

Toegangskaarten snel uitverkocht
Het optreden van Willeke Alberti was exclusief voor deelnemers én vrijwilligers van de Zonnebloem. En die kaartjes waren allemaal heel snel uitverkocht. “Zo’n 160 deelnemers en vrijwilligers togen naar Litserborg in Den Dungen om een gezellige middag te beleven. En wat voor een middag!” roept Marloes Vink (bestuurslid Zonnebloem Sint-Michielsgestel) met een grote glimlach.

“Iedereen werd door beide afdelingen warm onthaald met koffie of thee en gebak in het Grand Café. De grote zaal van Litserborg was versierd en klaargezet om alle deelnemers een plek te bieden rondom Willeke en haar band. Hoe leuk was het te zien dat Willeke midden in het publiek zong en hier en daar een praatje maakte. De glimlach van Willeke werkte aanstekelijk.” Annelies van Vught en Marloes Vink, beiden verantwoordelijk voor activiteiten bij hun lokale Zonnebloem, blikken tevreden terug op deze mooie samenwerking.

Wat een repertoire!
De liedjes die Willeke zong varieerden van nummers uit haar jonge jaren, als 11-jarige en later met haar vader. Maar ook liedjes van de vrienden van haar vader passeerden de revue. Met de haar bekende humor presenteerde ze het publiek een mooi levensverhaal.

En natuurlijk werd er meegezongen want wie kent die liedjes nou niet? ‘Spiegelbeeld’ natuurlijk, en ‘Carolientje’ kwam voorbij. En je zult maar Jan heten…. dan kreeg je extra aandacht bij het liedje ‘Het Geld Van Ome Jan‘.

Natafelen met een drankje
Het optreden van Willeke vloog voorbij. Genoeg stof tot napraten met een drankje en verse worstenbroodjes. Wat was het druk in het Grand Café. Er is genoten die middag in de Litserborg. Logisch de veelgehoorde reactie van blije gezichten en deelnemers met pretoogjes: ‘Wanneer weer?’