DOOR GESTEL.NU

In een volgepakt Atrium van conferentiecentrum de Ruwenberg waren de vele aanwezigen in afwachting of Klaas Dijkhoff zijn felbegeerde Ereboktoraat zou krijgen. Het publiek was een bonte verzameling van vele Bokkendonkers, dragers van het Ereboktoraat zoals Annemarie Jorritsma en Gerda Verburg, en uiteraard de Prins met zijn gevolg.

Klaas Dijkhoff, voormalig Minister van Defensie, ne Ere-Boktor

Vooraf was het genieten van een gevarieerd programma, met muziek van het GBO, de Jeugd Hofkapel en Esther van Heeswijk, afgewisseld met diverse sprekers. Dit alles werd gecompleteerd door een fraai lied van de Prins met zijn gevolg en de onnavolgbare energie van de Springbokskes.  Rien Bekkers als ‘Rinuske d’n Brillenmaker’ testte regelmatig de intelligentie van het aanwezige publiek in zijn buut. Meerdere sprekers deden een gooi naar de  slimste mens van Bokkendonk maar daar waren de meningen zeer over verdeeld.

Stevig examen

Uiteraard namen Jeugdprins Lenn, Jeugdprinses Roosje en Adjudant Nox de genomineerde laureaat eerst flink onder handen. Hun interactieve toespraak maakte duidelijk dat de jeugd een stevig examen hadden voorbereid. Dijkhoff moest bekennen dat hij zelden zo goed “geroast” was. Het Prinsendiner is gericht op de jeugd, maar die jeugd eist ook nadrukkelijk hun terechte rol op.

Bezoekster van het Prinsendiner Linda Maurix: “Het onderdeel van de jeugd is misschien wel het mooiste van de hele avond. Daar krijg je energie van. “

Prins Polifinario1.5 vroeg zich af hoe je geld met het Prinsendiner kon verdienen. De conclusie was geen overhead en liefst een deelnemer die iets “over het”. Een mooie opmaat voor Thieu van Berkel die mocht aangeven waarom Dijkhoff een geschikte kandidaat was voor het Ereboktoraat. Hij zette onder andere de Bokkendonkse problemen af tegen de landelijke problemen. We hebben het zo slecht nog niet maar een paar dingen konden wel beter, was zijn mening. Graag een oplossing en niet alles hoeft politiek correct te zijn.

Lokale aangelegenheden

Aan Klaas om met oplossingen te komen. In zijn weerwoord kwam hij met goede suggesties voor ‘het gat van Gestel’. Ook bekende hij vroeger vaak op Zonnewende te zijn geweest maar ontkende vervolgens elke betrokkenheid bij welke nachtelijke activiteit dan ook. Ook plaatste hij de groene Villa in het juiste perspectief. Een perspectief dat wellicht een paar architecten diep aan het nadenken zal zetten. Dijkhoff’s oplossing voor het parkeerprobleem, door een dynamisch parkeersysteem, was ronduit briljant. Rijp om voor de volgende raadsvergadering door de oppositie te agenderen.

Klaas Dijkhoff doorstond de ‘beproevingen’. Het 26ste Ereboktoraat kwam deze genomineerde toe. Het voormalig wonderkind en toekomstig boegbeeld ontving de onderscheiding van de Prins en zijn adjudant, die Klaas en zijn Anouk van harte feliciteerden.

In de nazit hielden de Knoestjes en de Toppers de stemming er goed in en werd de avond in stijl afgesloten.

Cheques voor de jeugd

Het Prinsendiner heeft als doel om naast het Ereboktoraat een fonds te creëren om het openbare Carnaval te stimuleren, met nadruk op jeugd, jongeren en ouderen. Dankzij de vele sponsoren (bedrijven en particulieren) en de vele deelnemers kon tijdens de bijeenkomst een eerste cheque uitgereikt worden aan de JPC. Wellicht volgen er nog een paar. Door ziekte waren enkele deelnemers niet aanwezig, maar zij gaven aan dat hun bijdrage kon worden gestort op giro 555. De Toppers schenken hun bijdrage als vanouds aan een door hun vastgesteld goed doel. Ook de organisatie van het Prinsendiner draagt met genoegen bij aan de goede doelen.

Een vaak gehoorde opmerking na afloop van het Prinsendiner:  ”Een fantastische avond. Volgend jaar graag weer dezelfde tafel. We hebben genoten.”