SINT-MICHIELSGESTEL – Afgelopen zondagmiddag is in de Ruwenberg in Sint Michielsgestel het Benefietconcert gehouden voor en door Oekraïners. In de goed gevulde grote zaal hebben de bezoekers een hartverwarmende muzikale mix met onder andere Oekraïense volksmuziek te horen gekregen. In zijn openingswoordje bedankte de honorair consul van Oekraïne Karel Burger Dirven Lionsclub de Meierij Den Dungen voor dit initiatief, dat mogelijk werd door de belangeloze medewerking van Oekraïense musici en het koor Opera.Voice.

De netto opbrengst van het concert, geschat op circa € 20.000, komt vooral ten goede aan vluchtelingen in de regio. Willem Wijmenga, de President van de Lions club, kreeg een grote cheque overhandigd en bedankte de bedrijven Enirgy en Autarco voor hun mooie bijdrage. Beide bedrijven doneerden een deel van hun omzet aan de actie. Er wordt van de opbrengst € 6.000 gedoneerd aan de Lions in Polen voor hulp aan vluchtelingen aldaar, de rest komt in een fonds. Welzijnswerkers uit de regio kunnen daar geld uit krijgen voor uitgaven die niet gedekt worden uit andere bronnen.

Wijmenga: ‘We kijken terug op een prachtige middag. Er waren ruim 250 man op af gekomen. We waren blij met de circa 30 Oekraïners die er ook bij waren en hopen dat ze genoten hebben van muziek uit hun land. De presentatie over Oekraïne die tussendoor gegeven werd was indrukwekkend. Het land lijdt, en onze actie is hopelijk een heel klein druppeltje op de gloeiende plaat waarmee we mensen kunnen helpen’.

Indachtig het clubmotto ‘We Serve’ gaan de Lions nu aan de slag met de organisatie van de Kerstmatinee op 18 december. Ook in de Ruwenberg. Dan zullen jonge muziektalenten optreden in een gevarieerd muziekprogramma. Emmelie du Puy zal haar zangtalent dat haar onlangs bracht tot de finale van Holland’s Got Talent ten gehore brengen. De matinee zal afgesloten worden door niemand minder dan Og3ne. De drie zussen, in 2017 deelnemers aan het Songfestival, zullen met hun zang de kerstsfeer luister bijzetten. De opbrengst komt ten goede aan twee goede doelen die binnenkort bekend worden gemaakt. Kaarten via www.lc-demeierij.nl.

Mede-organisator Iryna Gura met Honorair Consul Karel Burgen Dirven

 

Bron De Brug