De 26-jarige balletdanseres Élise, op weg naar de top, loopt tijdens een voorstelling een blessure op en krijgt te horen dat ze waarschijnlijk nooit meer zal kunnen dansen. Ze is haar doel kwijt en moet haar leven een andere wending geven. Ook in haar liefdesleven lopen zaken niet zoals gewenst. Met hulp van vrienden vindt ze ander werk. Dat voert haar naar Bretagne waar ze een gezelschap voor moderne dans ontmoet. De nieuwe ervaringen en vriendschappen wakkeren het vuur weer in haar aan. Zal ze toch weer kunnen dansen? Hoe gaat haar leven er verder uitzien?

De film bouwt zich langzaam en onderhoudend op. Van een harde wereld naar een wereld waarin het loont om jezelf te zijn. Een wereld ook waarin jezelf leren kennen belangrijker is dan dansen binnen de lijntjes. Niet alleen op je werk, maar ook thuis, want een trauma kan ook bepalen wie je wordt. De afwisselende maar bijpassende muziek begeleidt je in de ontwikkelingen, die naast drama ook genoeg humor te bieden hebben.

Veel kijkers zullen de bioscoopzaal met een goed gevoel verlaten. Met name voor degenen die van dans houden, is dit een must-see op het grote witte doek. De film zal wellicht te kort aanvoelen, maar als regisseur Klapisch één ding goed over weet te brengen is het de magie van dans. Daarvan wil je alleen maar meer. Het feit dat de hoofdrol wordt vertolkt door een heuse prima ballerina draagt veel aan de kwaliteit bij.

Deze film is een half jaar geleden in de bioscoop uitgebracht, en nu dus al in Berlicum. Een kaartje kost € 9,50, waarbij na afloop van de film een gratis drankje geschonken wordt.  Vertoning op donderdag 19 januari, 20 uur, Beneluxtheater in Berlicum. Kaartjes via de site of aan de bar te koop.