Computers en internet zijn niet meer weg te denken uit ons leven. E-mailen, informatie zoeken over de meest uiteenlopende zaken, brieven schrijven, overheids- en bankzaken regelen: het gebeurt steeds meer online. Voor wie nog niet (goed) weet hoe dat werkt, is er de gratis cursus Klik & Tik. Hierbij leert u allerlei basiszaken om met de computer uit de voeten te kunnen, internetten, e-mailen en schrijven met Word.

Vanaf donderdag 16 februari kunt u wekelijks meedoen aan deze populaire cursus. Klik & Tik is dé basiscursus voor iedereen die (beter) met de computer wil leren werken of wil leren internetten. Klik & Tik is een online oefenprogramma dat u stap-voor-stap en in uw eigen tempo wegwijs maakt in de digitale wereld. Aan de hand van veel plaatjes en filmpjes leert u in 13 lessen hoe het allemaal werkt en kunt u zelf oefenen. En loopt u vast of komt u er niet uit dan zijn enkele vrijwilligers van de bibliotheek aanwezig om u weer op weg te helpen.
U mag uw eigen laptop meenemen, maar de bibliotheek heeft zo nodig ook laptops om tijdens de lessen te gebruiken. Het is wel van belang dat u thuis een computer, laptop of tablet hebt, want dan kunt u thuis ook oefenen.

Klik & Tik wordt georganiseerd door Bibliotheek Den Dungen en vindt plaats in de Toonzaal in Litserborg. De deelname aan de cursus is gratis. De consumpties tijdens de pauze zijn uiteraard wel voor eigen rekening.
We starten met deze (tweede) cursus op donderdag 16 februari van 9.30 – 11.30 uur. In de schoolvakanties is er geen les.

Om mee te doen moet u zich wel van te voren aanmelden. Dat kan via 06-48133372 of kliktik@biebdendungen.nl. Contactpersoon: Franny van Geest. En heeft u, tijdens de cursus of later, een computerprobleem dan is er om-de-week (in de oneven weken) voor cursisten en oud-cursisten een inloopspreekuur. Dat wordt gehouden na afloop van de les (om 11.30u) in het Grand-Café Litserborg.
De cursus Klik & Tik wordt gehouden van 16 februari tot en met 25 mei, elke donderdag (met uitzondering van de schoolvakanties), telkens van 09.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Den Dungen in Ontmoetingscentrum Litserborg, Litserstraat 2. Toegang gratis, aanmelden telefonisch of per mail (zie hierboven).