[ad_1]

ROSMALEN – De Gemeente ’s-Hertogenbosch streeft ernaar meer mensen in de trein en minder mensen op de A2 te krijgen. Om dat te bereiken wordt de omgeving van station Rosmalen aangepast en vernieuwd om meer mensen de kans te geven met schoon (OV) vervoer te kunnen reizen.

Door Corrianne Schijvens-van Hassel

In een gesprek met wethouder Kâhya van Duurzame mobiliteit, Talentontwikkeling en Welzijn werd snel duidelijk welke plannen en werkzaamheden er in de omgeving van het station in Rosmalen gerealiseerd gaan worden. Wethouder Kâhya: “De werkzaamheden bij station Rosmalen zijn inmiddels begonnen en zullen in diverse fases gerealiseerd worden. Niet alleen station Rosmalen pakken we aan, ook station ’s-Hertogenbosch Oost en ’s-Hertogenbosch Centraal krijgen een upgrade.”

Wethouder Kâhya: “Station Rosmalen moet voor reizigers een prettige plek worden om makkelijk van vervoer te kunnen wisselen en zo verder te kunnen reizen. Hieraan gaan we een bijdrage doen door meer en betere parkeerplaatsen te realiseren en mogelijk te maken om ook verder te gaan op een OV-fiets. Meer keuze te bieden dus om de reis op maat compleet te maken op een zo comfortabel mogelijke en schone manier. Er komen 250 extra plaatsen bij om uw fiets te parkeren, de huidige mogelijkheid wordt uitgebreid met een extra laag bovenop de bestaande fietsenstalling. De verlichting wordt beter, er zal afrastering geplaatst worden daar waar nodig, er komt meer groen en er gaan bagagekluizen geplaatst worden. Een betere besteding en indeling van de openbare ruimte dus. Het station krijgt een meer uitnodigend karakter.”

Ook het parkeerterrein aan de achterzijde van Perron-3 krijgt een upgrade zodat reizigers daar hun auto kunnen parkeren. Vervolgens wordt er een comfortabel pad parallel aan het spoor aangelegd met extra verlichting zodat u ook in het donker snel van het station bij uw auto bent of andersom. Er wordt extra bewegwijzering geplaatst en ook de omgeving achter Perron-3 wordt groener. Nu zijn er voor lang parkeren 100 parkeerplaatsen beschikbaar. Dat gaat in de nieuwe situatie circa 145 parkeerplaatsen worden, kwalitatief beter door het aanbrengen van verharding van het terrein en betere bewegwijzering. Door goede communicatie hoopt de gemeente dat het voor reizigers vanzelfsprekend wordt om de auto achter Perron-3 te plaatsen.

“Al de geplande maatregelen moeten gaan zorgen voor meer comfort en gemak, ook voor voetgangers”, aldus de wethouder. “We doen dit niet alleen, die partijen die hierbij betrokken zijn naast de gemeente ’s-Hertogenbosch zijn de provincie, het rijk, ProRail, de Waterschappen, de NS Stations, de wijkraden, Perron-3 en de bewoners in de directe omgeving. De uitvoering van de werkzaamheden zijn al begonnen en zullen in het najaar afgerond worden waarna een officiële opening zal volgen. Ook de uitstraling van het stationsplein wordt vernieuwd, het gaat voor de reiziger een stuk prettiger en gemakkelijker worden on de auto te parkeren en door te reizen met trein of bus. En dat allemaal in een groene en veilige omgeving.”

Het bericht Parkeerprobleem bij station Rosmalen wordt aangepakt: Meer mensen met de trein en minder op de A2 verscheen eerst op Jan en Jan Media.

[ad_2]

Source link