Mogelijkheid Wijkplein in Beekvlietboerderij bekeken

Mogelijkheid Wijkplein in Beekvlietboerderij bekeken

Like
186
0
woensdag, 04 september 2019
De BrugSINT-MICHIELSGESTEL – Het gemeentebestuur van Sint-Michielsgestel gaat de plussen en minnen van een verhuizing van het Wijkplein naar de onlangs leeggekomen Beekvlietboerderij op een rij zetten. Dat gebeurt na een motie van de Gestelse Coalitie, Dorpsgoed en GroenLinks, die unaniem door de raad werd gesteund.

Door Wim Poels

Het Wijkplein is nu gevestigd in de voormalige school aan de Irenestraat. Die gaat op niet al te lange termijn tegen de vlakte om plaats te maken voor woningen. Op dit moment is het de bedoeling de activiteiten onder te brengen in een huurwoning aan het Margrietplein. Grotere activiteiten als de Kledingbank zouden plaats kunnen vinden in de kantine van de voormalige voetbalvereniging Heidelust. Die staat voorlopig leeg, al zal er ook daar over een paar jaar gebouwd worden.
Het Wijkplein zelf ziet die plannen niet zo zitten, zo liet Angelique Schets van het burgerinitiatief onlangs tijdens Praat met de Raad aan de politiek weten. Wijkplein houdt liever alles bij elkaar en vindt de ruimte aan het Margrietplein nogal klein en ongeschikt voor sommige activiteiten. Welzijnsorganisatie Bint verhuisde onlangs vanuit de Beekvlietboerderij naar het nieuwe gemeenschapshuis De Meander. Die boerderij zou in de ogen van Schets een veel betere plek voor het Wijkplein zijn.

Bewondering en respect

Fractievoorzitter Yvonne Matthijsse sprak bij het indienen van de motie haar bewondering uit voor het Wijkplein. Ze pleitte daarom voor een haalbaarheidsonderzoek naar een verhuizing naar de boerderij. Anja Andres brak snel en in vroeg zich af of Matthijsse niet bang was voor een onderzoek waarvan de uitkomst vooraf vaststaat. De boerderij staat immers in de boeken voor 450.000 euro en Gestel wil ook nog eens maatschappelijk vastgoed afstoten. De gesprekken met Wijkplein lopen bovendien nog. Wethouder Lianne van der Aa voegde daar ook nog aan toe dat de gemeente jaarlijks 21.000 euro kwijt is om het gebouw alleen in stand te houden.
Maar Matthijsse hield voet bij stuk. “Het Wijkplein verdient een haalbaarheidsstudie”, vond ze. De wethouder vond dat woord wel zwaar klinken, maar het op een rij zetten van de plussen en de minnen moest in haar ogen vrij snel kunnen. De hele gemeenteraad, inclusief het kritische CDA dus (net als de andere coalitiepartijen ‘uit respect voor het Wijkplein’, ging uiteindelijk akkoord ‘met de motie.” D66’er Roel Bouwman vond dat het college ook moest zoeken naar een echte oplossing, ‘wat dat dan ook mag zijn’.

Het bericht Mogelijkheid Wijkplein in Beekvlietboerderij bekeken verscheen eerst op Jan en Jan Media.Source link

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *