Night of the Progs

Social Media

Night of the Progs

Een nieuw programma bij Lokaal 7 met veel aandacht voor progressieve en symfonische rock. Het programma wordt gepresenteerd door Stanley Portier.

Behalve dat je regelmatig muziek van grote namen als Pink Floyd, Genesis, Camel en Marillion zult horen, neem ik je mee op een muzikale ontdekkingsreis langs minder bekende bands of solo artiesten. Ook komen er regelmatig top gitaristen voorbij zoals Joe Satriani, Mark Knopfler, Carlos Santana en Steve Rothery. We reizen kris kras door de tijd: van het heden tot in de jaren 60 en weer terug. Soms maak ik uitstapjes naar aanverwante prog gerechten zodat er altijd een gevarieerd menu ontstaat.

Het programma is ontstaan uit mijn voorliefde voor (progressieve) rock en de uitdaging om muziek ten gehore te brengen die je niet elke dag op de radio hoort. Het genre is tijdloos en heeft fans in alle leeftijdsgroepen: zo zie je regelmatig hoe een ouder samen met zoon of dochter een concert van een progband bezoekt.

Behalve veel ruimte voor muziek geef ik in het programma achtergrondinformatie over de bands en/of nummers die ik draai en zal zo nu en dan ook de concertagenda’s met je doornemen.

Reageren tijdens de uitzending!

Dat kan via de speciale Facebook pagina

Je kunt stemmen wat je het mooiste nummer vond. Het nummer met de meeste stemmen komt in de volgende uitzending terug als de ‘progparel van de week’.